Kapitola 15 · 15.24
Odstranění komentářů a sledovaných změn před odesláním dokumentu
V dokumentu, na kterém pracoval tým, zůstávají komentáře ("sedí tato cena?") a sledované změny. Pokud jej v tomto stavu pošlete klientovi, uvidí vše. Zde je návod, jak dokument vyčistit.
Krok 1: zpracování všech změn
- Přejděte na kartu Spolupráce.
- Klikněte na šipku u tlačítka Přijmout a zvolte Přijmout všechny změny. Pokud je naopak nechcete, zvolte u tlačítka Odmítnout možnost Odmítnout všechny změny.
- Vypněte funkci Sledovat změny, aby nepřibývaly žádné nové.

Krok 2: odstranění komentářů
Na kartě Spolupráce klikněte na tlačítko pro odstranění komentářů (1) a zvolte Smazat všechny komentáře. Pokud chcete odstranit jen své vlastní komentáře, použijte volbu Smazat mé komentáře.

Krok 3: kontrola
V nabídce Režim zobrazení zvolte možnost Konečné a dokument si ještě jednou projděte. Otevřete také panel s komentáři vlevo a ověřte, že je prázdný.
Ještě bezpečnější: odešlete PDF
Chcete mít jistotu, že se nic nepřenese a klient nebude moci nic změnit? Odešlete PDF: Soubor, Stáhnout jako a vyberte PDF. Nebo pomocí volby Uložit kopii jako vytvořte PDF ve svém Nextcloud a sdílejte jej pomocí odkazu.
Na co si dát pozor
- Smazané komentáře z dokumentu zmizí. Pokud je chcete zachovat, nejprve si vytvořte kopii.
- Starší verze se všemi komentáři zůstává uložena v historii verzí souboru. Pokud sdílíte samotný soubor s klientem, bude mít přístup i k oprávnění pro úpravy. Sdílejte proto raději kopii nebo PDF.
