Kapitola 14 · 14.4
Více úložiště nebo uživatelů, změna nebo zrušení balíčku
Váš balíček roste spolu s Vámi. Více úložného prostoru, další uživatele nebo licence Office si sami nastavíte na stránce balíčku v Mijn WebOké. Tam také přejdete na jiný balíček, nebo svůj balíček zrušíte.
Konfigurovatelné možnosti

| Možnost | Co zvolíte | U kterého balíčku |
|---|---|---|
| Opslagruimte (1) | Personal 250 nebo 500 GB, Family 500 GB nebo 1 TB, Max 1, 2 nebo 5 TB | Personal, Family, Max |
| Nextcloud Office users (2) | Počet licencí Office Suite (viz Přidělení a dokoupení licencí Office) | Personal, Family, Max |
| Extra Nextcloud accounts (3) | Další uživatelé navíc k 10 u balíčku Max, až 100 celkem | Max |
| Subdomein van Nextcloud server (4) | Bezplatná adresa na webokecloud.nl nebo Vaše vlastní subdoména (viz Vaše Nextcloud na vlastní doméně (cloud.vasefirma.cz)) | Family, Max |
- U dané možnosti vyberte, co chcete.
- Klikněte na Uložit možnosti (5).
- Zobrazí se Vám, kolik doplatíte za zbytek období, bez DPH a včetně DPH.
- Klikněte na Potvrdit a zaplatit a uhraďte fakturu.
Navýšení doplatíte poměrnou částkou za zbytek období a projeví se po zaplacení. Snížení platí okamžitě. Po změně úložiště upravíme úložný prostor pro všechny uživatele Vašeho balíčku.
Pozor: pokud snižujete úložný prostor, nejprve se u počítadla Opslagruimte podívejte, zda se Vaše soubory vejdou do menšího úložiště. Co se počítá do Vašeho úložiště, se dočtete v Kontrola úložiště: co se počítá a co ne.
Výběr jiného balíčku
Na stránce balíčku se zobrazí karta Změnit hostingový balíček, pokud je pro Vás dostupný jiný balíček. Vyberte nový balíček a klikněte na Změnit balíček.
- Navýšení, například z Personal na Family, platí okamžitě. Doplatíte poměrnou částku za zbývající dny. Svůj Nextcloud se všemi soubory si zachováte.
- Snížení se projeví od Vašeho dalšího prodloužení. Nic nedoplácíte. Ujistěte se, že se Vaši uživatelé a soubory vejdou do menšího balíčku.
- Více než 5 uživatelů u Family? To je možné pouze s Max.
- Z Free na placený balíček není možné přejít formou navýšení. Objednáte si nový balíček a přenesete do něj své údaje. Viz Z Nextcloud Free na placený balíček, nebo od jiného poskytovatele Nextcloud.
Zrušení Vašeho balíčku
Dole na stránce balíčku se nachází karta Zrušit produkt. Zde si vyberete:
- K datu vypršení platnosti: Váš Nextcloud bude do tohoto data fungovat normálně a poté bude automaticky ukončen. Fakturu za prodloužení už nedostanete. Dokud toto datum neuplyne, můžete to vrátit zpět pomocí Vzít zrušení zpět.
- Zrušit a smazat hned: Váš Nextcloud bude okamžitě smazán, včetně všech souborů. Zbývající období se nevrací.
Pozor: po ukončení zmizí všechny soubory, kalendáře a kontakty všech uživatelů. Nejprve si stáhněte vše, co chcete zachovat: soubory pomocí desktopové aplikace nebo jako zip, kalendáře a kontakty jako soubory ics a vCard. Viz Nahrávání a stahování, i velkých souborů, celých složek a zipu a Kontakty: vytváření, skupiny, import a export.
Přechází Váš Nextcloud na jiného zákazníka WebOké, například při prodeji firmy nebo nástupu nového pokladníka? Použijte v takovém případě Převést na jiného zákazníka dole na stránce balíčku. V tom případě balíček nerušte: vše zůstane zachováno.
