Kapitola 6 · 6.5
Úložný prostor plný: uvolnění místa nebo navýšení
Je Váš úložný prostor plný, nemůžete nahrávat nové soubory a zastaví se synchronizace počítače a telefonu. Máte dvě možnosti: uvolnit místo nebo navýšit úložný prostor.
Uvolnění místa
- Seřaďte v Soubory podle Velikost, abyste našli největší složky a soubory.
- Zaměřte se zejména na videa, staré zálohy, instalační soubory a duplicitní složky s fotografiemi.
- Odstraňte, co již nepotřebujete, nebo si to nejprve stáhněte na externí disk.
- Podívejte se v Kdo používá sdílené soubory, používá Vaše úložiště, zda ostatní nevložili mnoho souborů do Vašich sdílených složek. Domluvte se s nimi, co lze odstranit.
Tip: odstraněné soubory a staré verze se do úložného prostoru nezapočítávají. Vyprázdnění koše tedy neuvolní žádné místo, které by se počítalo.
Navýšení úložného prostoru
U Nextcloud Personal, Family a Max si úložný prostor navyšujete sami v Mém WebOké:
- Přihlaste se do Mého WebOké a přejděte na Moje produkty.
- Otevřete svůj balíček Nextcloud.
- U Konfigurovatelné možnosti vyberte u Úložný prostor (1) požadovanou velikost.
- Klikněte na Uložit možnosti (2).

Navýšení doplatíte poměrnou částkou za zbytek období. Dodatečný prostor se aktivuje po zaplacení. Snížení platí okamžitě; dbejte v takovém případě na to, abyste nepoužívali více, než je nová velikost.
Používáte Nextcloud Free (5 GB)? Pak pro více prostoru přejděte na placený balíček. Více se dozvíte v Z Nextcloud Free na placený balíček, nebo od jiného poskytovatele Nextcloud a Více úložiště nebo uživatelů, změna nebo zrušení balíčku.
Pozor: je li Váš úložný prostor plný, Nextcloud rychleji odstraňuje smazané soubory a staré verze, aby uvolnil místo. Neotálejte tedy příliš s uvolněním místa nebo s navýšením úložného prostoru.
