Vytvoření a správa uživatelů Nextcloud
U balíčku Nextcloud od WebOké si uživatele vytvoříte sami v zákaznické sekci. Do samotného Nextcloudu kvůli tomu nemusíte. Kolik uživatelů můžete vytvořit, závisí na vašem balíčku a na konfigurovatelných možnostech.
Krok 1 Přihlaste se na muj.weboke.nl, přejděte do Moje produkty a u svého balíčku Nextcloud klikněte na Spravovat.
Krok 2 Nahoře na stránce balíčku uvidíte tři počítadla: uživatelé Nextcloud, licence Office Suite a úložiště, vždy jako využito z limitu. Sjeďte dolů na Správa uživatelů. Tam najdete všechny uživatele s názvem účtu, zobrazovaným jménem, e-mailovou adresou, Office Suite, stavem a posledním přihlášením.
Krok 3 Klikněte na Přidat uživatele a vyplňte pole.
Uživatelské jméno Tímto jménem se uživatel přihlašuje. Malá písmena, číslice, tečka nebo pomlčka, 2 až 64 znaků. Toto jméno později nelze změnit.
Zobrazované jméno Jméno, které ostatní vidí při sdílení souborů a v Nextcloud Talk. Lze později změnit.
E-mailová adresa Na tuto adresu dostává uživatel oznámení z Nextcloudu, například obnovení hesla a sdílené složky. Lze později změnit.
Heslo Alespoň 10 znaků, z toho minimálně jedna číslice a jeden speciální znak. Tlačítkem Vygenerovat vytvoříte silné heslo. Předejte ho uživateli bezpečnou cestou; e-mail s heslem se neodesílá.
Přidělit licenci Office Suite Zaškrtněte, pokud má tento uživatel upravovat dokumenty v Office Suite. K tomu potřebujete volnou licenci.
Krok 4 Klikněte na Vytvořit uživatele. Uživatel se hned objeví v seznamu a může se ihned přihlásit do vašeho Nextcloudu pomocí uživatelského jména a hesla. Tlačítkem Otevřít Nextcloud na stránce balíčku přejdete do svého Nextcloudu.
Správa uživatelů V nabídce akcí u uživatele můžete změnit heslo, upravit údaje (zobrazované jméno a e-mailovou adresu), uživatele zakázat nebo znovu povolit a uživatele smazat. Přepínačem ve sloupci Office Suite licenci zapnete nebo vypnete. Změny ve Správě uživatelů se ukládají okamžitě. Pozor: při smazání se všechny soubory, kalendáře a kontakty daného uživatele nevratně odstraní.
Potřebujete více uživatelů nebo licencí? Pokud jste na limitu, zvyšte počet na téže stránce v části Konfigurovatelné možnosti. Rozšíření doplatíte poměrnou částkou za zbytek období a platí po zaplacení; snížení platí okamžitě. Chcete jiný balíček? Klikněte na Změnit hostingový balíček.
